19 maj 2010

Gästinlägg!!

En av de bloggar jag följer (www.minna-sydafrika.blogspot.com ) skrivs av en tjej som heter Minna, och hon har ställt upp på att skriva ett gästinlägg till min blogg. Jättekul!! Hon driver numera ett reseföretag (Sydafrikaexperten), så här får ni veta mera om Minna och hennes väg till Sydafrika;


"Svensk i Sydafrika

Jag heter Minna och har sedan 2007 skrivit en blogg om hur det är att bo i Sydafrika. Jag fick nyligen frågan av min bloggkompis Lindah att skriva ett gästinlägg om mig själv och hur jag hamnade i just Sydafrika.

Jag lämnade Sverige 1999 för att plugga Hotel Management i Australien. Efter examen fick jag ett traineeship i Florida och jobbade sedan på ett flertal hotell runt om i världen och gjorde även ett kontrakt på ett kryssningsfartyg.

Efter några år började jag tröttna på hotellbranschen och i samband med en flytt till Kanada så fick jag istället ett jobb som Tour Manager och började guida större grupper genom "Canadian Rockies" och Alaska.

Jag förälskade mig snabbt i resebranschen och hamnade så småningom av en slump i Sydafrika. Meningen var att jag skulle gjort ett 4 månaders kontrakt som rundreseguide för ett svenskt charterbolag men blev kvar i nästan 3 år!

Jag fick jobb som reseproducent och guide åt ett företag utanför Kapstaden och när kontraktet gick ut förra året, bestämde jag mig för att äntligen satsa på att starta något eget. Jag flyttade tillbaks till Sverige och har nu startat ett litet företag som heter Sydafrikaexperten.

Vi specialiserar oss på skräddarsydda paket till Sydafrika men också mindre gruppresor. Jag delar min tid mellan Sverige och det som alltid kommer vara mitt riktiga hem: Sydafrika, och då närmare bestämt: Kap halvön.

Det som gjorde att jag föll pladask för regnbågsnationen, som det ju ofta kallas, är helt enkelt alla kontraster. Här hittar man verkligen allt! Helt fantastisk natur, sol och bad, safari, vindistrikt, restauranger av världsklass och det viktigaste av allt: supertrevliga människor.

Sen finns det självklart saker som driver mig till vansinne när man ska försöka leva ett vanligt "svensson liv". Kommer ihåg vilka problem jag hade att öppna bank konto, hyra lägenhet el en så liten sak som att öppna ett gym-medlemskap.

Jag tampades i flera år med internet som krånglade, en extremt ihärdig och envis mullvad som förstörde min trädgård och en sliten Volvo som ständigt gick sönder och var omöjlig att hitta reservdelar åt.

Och visst blir saknaden av västerbotten ost och salt lakrits ibland nästan outhärdlig men allt det andra väger liksom upp så blev jag tvungen skulle jag lätt välja Sydafrika över alla andra länder jag bott i.

I höst kommer jag göra som svalorna och åka ner mellan okt-mars och vill man följa vilka problem och händelser jag och min sambo råkar ut för då, kan ni följa min blogg på http://www.minna-sydafrika.blogspot.com/ "

Tack Minna för intressant läsning! Så nu vet alla som funderar på en tripp till Sydafrika vem ni ska ringa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!