06 juni 2010

Skillnader mellan Sydafrika och Sverige, del 3.

När man tankar sin bil här i Sydafrika så kliver man inte ens ur bilen. Man kör bara fram till en ledig pump, fram kommer då en person som låser upp ditt tanklock, tankar åt dej, tvättar dina rutor, kollar luft i däcken, fyller på olja... ja, allt vad du kan tänkas behöva helt enkelt.

Sen går det inte att betala med vanligt visa-kort, utan det är kontanter som gäller. Personen som tankat åt dej tar pengarna, går och betalar och kommer tillbaka med växeln. Allt medans du sitter kvar i din bil och väntar.

Lyxigt? Skönt? Bekvämt? Servicevänligt? -Japp, det kan du ge dej på att det är! =)

/Lindah

4 kommentarer:

  1. Kan duinte betala med kort??!! Det kan vi, på i princip alla mackar. Mdn då måste du iof oftast gå ur bilen för att betala i kassan. Men visst är det härligt med lite service. Det är man ju inte bortskämd med i Sverige precis.
    Samma är det ju med varor som man får kört ut till sin bil OCH ilastat! Tänk om man kunde få den servicen på IKEA hemma tex. Snacka om att man har slitit med astunga Billyhyllor tex. hemma.

    SvaraRadera
  2. Verkligen!! Kanske bara är på de ställen där vi brukar tanka då?? Ja, ja... nu har man vant sig vid att ha kontanter på sig! =)

    SvaraRadera
  3. Här i Gauteng så har man sitt "garage-card". Ett kort kopplat till vanliga bankkontot, men det fungerar bara på mackar och i vägtullar.
    Det är rätt många mackar som börjar ta vanliga kreditkort också.
    /Fredrik

    SvaraRadera
  4. Fredrik; sånna kort används här oxå... men vi kör upp typ 1 tank i månaden, så det känns inte nödvändigt att skaffa det. =)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!