26 juni 2010

Midsommar i bilen.

Igår var vår plan att åka till strandpromenaden. För att ta oss dit, så måste vi passera stadium... Tyvärr hade vi totalt missat att det var matchdag i Durban..! Vi kom på det ungefär i samma stund som vi insåg att vi var totalt fast i en sjukt lång bilkö... Hahaha!

Eftersom vi satt så pass illa till att det inte gick att vända, så beslöt vi oss för att åka till stranden ändå, och passa på att uppleva lite vm-yra i bilkön! Den sträcka som brukar ta oss runt 13-14 minuter, tog oss lite drygt två timmar!

Men vi såg Brasilianska laget, som passerade oss i sin buss på väg till matchen, och det var en helt otroligt bra stämning i kön... fans och supportrar som sjöng, spelade musik och blåste i sina vuvuzelor. Härligt!! (Hann inte få upp kameran i tid... och bilden blev lite liten här på bloggen... men, men... det står "Brazil" i bak på bussen... =) )



Väl framme vid strandpromenaden, så var den tokfull av fotbolls-galna människor (de har storbilds tv där), och vi kände att vi fått nog av vm-glädje för en dag, och drog hem istället. En biltur på sisådär 1 timme och 35 minuter... istället för de redan nämnda 14 minuterna det brukar ta. =)

Durbans fina stadium!

Det är lagligt att åka på bil-flak i Sydafrika... här Portugisiska supportrar.

I Durban är det ok att parkera på trottoarer/refuger osv. I af vid rugby/cricket/fotbolls- matcher. =)

Ung supporter av det brasiliska laget... med vuvuzelan i högsta hugg!

Gatuförsäljarna passade på att sälja flaggor till oss i bilkön...

Det är riktigt kul att vara på plats i en stad som håller i vm. Även för två måttligt intresserade fotbolls-människor som Dave och jag. =)

/Lindah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!