03 juni 2009

Jag har ju helt glömt bort...



.... att berätta om den "Stora Skandalen" som hände här nere i början på maj. Det var nämligen final i "South African Idols" då. Och en tjej som heter Sasha Lee Davids vann... men någon dag efter hennes vinst, framgick det att hon inte alls hade vunnit. Utan den andra deltagaren; Jason Hartman, var den som hade fått flest röster, och alltså var den egentliga vinnaren!
Han hade tydligen fått 200 000 fler röster än Sasha Lee..!

Nu undrar man såklart hur det kan ha varit möjligt att över 200 000 röster helt plötsligt bara försvunnit..? Men det gick både att rösta via telefon, sms och via internet (jag skulle vilje se statistiken på hur många procent som röstade via nätet... det var nog inte speciellt många, skulle jag tro...hahaha.)... och det hade varit extremt många som röstat, vilket innebar hög trafik med mobil och sms (och håll i minnet att vi är i Afrika...). Så många av sms-rösterna hade inte kommit fram i tid. Alltså de hade blivit skickade inom den angivna tiden som röstningen pågick, men de hade inte kommit fram förrens flera timmar senare. Och eftersom finalen var live, så inser ni problemet.
Fel vinnare utsågs.

Pinsamt är väl det minsta man kan säga om hela historien. Och jag gissar att hade detta varit i Sverige så hade nog tv-kanalen legat lågt med detta, och låtsas som att allt var som det skulle.
Men heder åt "M-net" (tv-kanalen), som faktiskt gick ut med att det blivit fel, och istället för att ta tillbaka titeln från Sasha Lee (och alla priser... vilket innebär förutom skivkontrakt; en bil, kläder, musikinstrument, och en massa annat ..!)... så fixade de så att alla sponsorer dubblade sina priser... så nu har vi härmed två Idoler i Sydafrika. Hahaha! Första gången någonsin i Idol-historien... hahaha!
Det kan bara hända i Afrika. =)

Personligen tycker jag nog att Sasha Lee´s låt var den bästa (här får finalisterna en varsin låt att sjunga... de sjunger inte samma)... fast jag gillar iofs båda Idolerna.
Ladda ner låtarna och döm själva!
Sasha Lee Davids:"True Beliver"
Jason Hartman:"Break The Silence"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!