11 juli 2009

Heldag på Durban Airshow!!


Idag var vi uppe tidigt (...tidigt för mej, i a.f...) och var nere vid fältet redan 8.30, fastän flyguppvisningen inte skulle börja förren 9.45. Vi trodde att vi skulle vara bland de första, och få bra parkering... så fel vi hade! Vi fick en av de sista platserna i Virginia rondellen (som är superstor!), så vi var ändå relativt nära flygplatsen, men det var så HIMLA mycket folk!!
Vid kl; 11.00 hade det redan kommit flera betalande det här året, än vad det gjorde under BÅDA dagarna förra året! Otroligt!!
Visserligen var det perfekt väder; klarblå himmel och sol... men ändå.
Vi hörde innan att de förväntade sig ca; 15 000 besökare på flygplatsen, och
ca; 250 000 på stranden (där betalar man ej... men man ser inte planen förren de är en bit upp i luften). Och jag tror nog att det var MINST så mycket folk! Speakern sa att han även såg en massa båtar ute i havet oxå, och nått säger mej att de som var i de båtarna inte insåg att det är i vattnet planen nödlandar om det blir nått fel på dem....

Showen var i alla falll SUUUUPERBRA!!! Jag är jättenöjd!! =) Helt otroligt vad de kan göra med flygplan...! Och Dave var som helt förtrollad... och nu vill han göra ett karriärbyte, och börja flyga aerobatic istället. =)
Jag kan inte säga vad som var bäst eller häftigast under dagen och kvällen.... men en av höjdpunkterna var när en kille flög "Mirage" (fd stridsflygplan, det enda i världen som fortfarande flygs..!), och spräckte ljudvallen..! SÅ HÄFTIGT!! Vi fick höra lite senare att folk hade ringt in och klagat till flygplatsen för att deras fönsterrutor på huset hade spuckit... hahaha! (Flygplatsen ligger nämligen mitt i stan, med bostadsområden runt sig... det skulle vara Sverige, det...) Speakern hade radiokontakt med piloterna hela tiden, så vi i publiken hörde oxå piloterna. Kul!
I alla fall, så ena gången "Mirage" flög förbi, så tre minuter senare frågade speakern vart han befann sig nu... då var han i Richards Bay, som ligger ca; 15 mil från där vi var!! Folk trodde knappt det var sant!!
Dessutom fick vi höra att planet drar ca; 1 gallon/sekund!!
En annan höjdpunkt var när två Boeing 737:or flög formationsflygning ihop med South African Airforce´s träningsteam...! Första gången i världshistorien! Det var bara SÅ GRYMT!!! Pubilken var som tokig... vilken stämning det var!!

Så efter nästan 10 timmar av att sitta och titta uppåt, så har jag skapligt ont i nacken och ryggen... och jag har sett så otroligt mycket häftiga saker! Vi har sett loop, roll, spin, flatspin, plan som vinkar, plan som gör "kullerbyttor", snap roll, moment-roll, åttapunkts-roll, plan som flyger uppochner, plan som flyger i sidled... you name it, och vi har sett det! Man är helt slut av att ha suttit på helspänn hela dagen och blivit "blown away" gång efter gång..!
Men VILKEN DAG!! =) Vi har haft otroligt kul!!! Och hela arrangemanget har varit otroligt bra!
Nu ser vi fram emot en minst lika kul dag imorgon! Då vi ska försöka ta oss dit ungefär samma tid, eller helst lite tidigare.
Här kommer lite bilder på planen... jag vet att de ser ut som leksaksplan... men jag lovar, det är på riktigt!! =)

En himla massa folk, helikoptrar och plan så långt ögat nådde... =)

"The Eye in the Sky"... KwaZulu-Natal´s poliser i luften...

South African Airforce... såååå bra!

Japp, Boeing 737:or... Häftigt!

Formations flygningen med Boeing-planen...!

1 kommentar:

  1. Åh vad häftigt! Är skapligt avundsjuk :). Så synd att vi inte var därnere nu, och också kunde få se allt! /Sia

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!