21 december 2010

Vilken dag!

Idag har vi fixat det mesta till vårat förnyade visum... Härligt att ha det gjort! Vi har bl.a varit och gjort lungröntgen (båda hade utmärkt, friska lungor... vilket jag hade kunnat tala om utan en röntgen...) och även gjort en hälsoundersökning.

Läkaren som gjorde hälsoundersökningen hade varit chefsläkare under fotbolls-VM, och hade hela kontoret fullt utav foton på sig själv ihop med olika fotbollsgrabbar. Vi som inte är speciellt intresserade utav fotboll förökte uppvisa ett artigt mått utav intresse när han pratade och visade oss alla bilderna... Men han var väldigt trevlig (alla som säger att jag ser yngre ut än vad jag är ligger på plus hos mej) och duktig, så hans visitkort behåller vi utifall vi skadar oss/blir sjuka i framtiden.

Sen var vi också till polisen för att fixa ett intyg på att vi inte finns med i brottsregistret här. Kvinnan som hjälpte oss var inte helt hundra... hon hade läppstift runt hela munnen och kom med knepiga kommentarer hela tiden. Bl.a så pratade vi om den svenska tjejen som blev mördad här... efter en stund så klämde kvinnan fram; "-Ja, och nu är hon död." Eeeeh... ja, att bli mördad innbär ju att man dör liksom... så vi försökt låta bli att titta på varann så vi inte skulle börja skratta. Det kändes som att hon ville få nått svar på det, så jag sa att det tydligen var hennes man som beställt mordet. Nästa sköna kommentar från kvinnan blev då; "Men att han inte sa nått". Va? Vem? Skulle mannen ha angett sig själv? Skulle han ha berättat att han tänkte få henne mördad?? Där och då gav vi upp försöken att föra en konversation... Men efter att ha lämnat fingeravtryck (i år igen) och betalat, så var även det fixat och klart. =)

Ikväll skulle vi gå på bio och se Narnia-filmen, i 3D. Jag hade tyvärr kommit ihåg fel tid, så vi insåg att vi inte skulle hinna till den. Då bestämde vi oss för att se Harry Potter istället. Tyvärr hade vi glömt att Gateway har öppet till 22.00 den här veckan, och typ hela Durban var där och handlade julklappar. Vilket i sin tur innebar inga parkeringsplatser...! Vi snurrade runt i parkeringshuset i typ 20 min, insåg att vi inte skulle hinna till filmen, och bestämde oss för att se en skräckis istället, som började lite senare. Tio minuter senare hittar vi en parkering, slänger oss iväg till bion, för att inse nästa misstag; halva priset på bio på tisdagar = sjukligt mycket folk...! Skräckisen var nästan fullbokade och bara dåliga platser kvar, så vi erkände oss besegrade och drog hem! Nu väntar soffan, popcorn och Grey's Anatomy-maraton.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!