24 september 2010

Braai Day

Idag så satt jag på golvet och fixade lite med sofftyget... bakom soffan... med dörren öppen (eftersom det är snorvarmt idag). Plötsligt hör jag ett ljud, och ser i ögonvrån nått som hoppar upp på köksbänken. Jag trodde det var Pixie som var olydig... men det var en fullvuxen apa! Som sitter och är i full färd med att sno våra bananer från fruktfatet! IGEN!!

Det värsta av allt är att han blir inte ens speciellt rädd för mej, utan skuttar glatt ut (via köksbordet) med famnen full utav bananer! Sen sitter han precis utanför och käkar för fullt... Eftersom det börjar gå lite till överdrivt med de här aporna, så bestämde vi oss för att försöka skrämma dem. Så vi startade vattenslangen och lyckades blöta ner dem rätt rejält.. inte populärt. Men trots det så är de fortfarande inte speciellt rädda för oss. *suck* Vad göra?? Tips?

Tror vi får lägga frukten i kylen från och med nu, och försöka vara mer uppmärksamma när aporna är i närheten.

Ikväll är vi bjudna på braai hos våra grannar/hyresvärdar... det är "public holiday" idag, närmare bestämt; Heritage Day. Men den kallas för "Braai Day"... så det passar ju bra att grilla då! Ska bli kul att lära känna hyresvärdarna lite bättre, eftersom vi knappt sett dem sen vi flyttade hit. =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!