05 augusti 2010

Två år som utlands-svenskar


Vi har bott i Sydafrika i två år nu... Två ÅR!! Det är inte klokt vad fort tiden har gått... och vi har verkligen haft två helt fantastiska år. När vi lämnade Sverige för två år sedan, var tanken att vi skulle vara borta i 15 månader... men tiden gick och våra planer ändrades och utvecklades med tiden, och vi blev helt enkelt kvar.

En viktig "läxa" vi lärt oss är att man ska ha planer men man måste vara flexibel och kunna ändra sig... man vet aldrig vad som händer nästa månad, eller nästa vecka. =)

Under de här åren känner vi att vi har utvecklats som personer och fått ett annat perspektiv på livet och på Sverige. Vi har upplevt otroligt mycket roliga saker, lärt känna Sydafrika och fått nya vänner. Men vi har även saknat våra familjer och vänner, vi har missat födelsedagar, dop, födslar, begravningar och andra livsavgörande stunder i våra familjers och vänners liv. Sånt är riktigt, riktigt tråkigt. Men hur trist det än är så börjar vi vänja oss vid det...

Men det värmer att vi vet att våra familjer alltid finns där för oss, och våra vänner likaså. Vi är verkligen himla lyckligt lottade, och vi hoppas de fortsätter finnas där för oss, även om vi blir borta två år till eller tjugotvå år till... =)

/Lindah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!