16 augusti 2009

Lovely weekend!

Vi har verkligen haft en helt kanonbra helg!! Toppenväder hela tiden (vilket vi i princip hade räknat med, men ändå... kul att det verkligen blev det oxå)! Jag skriver om en dag i taget... blir så långt annars...
Så jag börjar med Fredag 14/8;
 
Vi kom iväg typ 1 1/2 timme senare än vad vi beräknat... hahaha... typiskt oss. Men det spelade ingen roll, eftersom vi hade hela dagen på oss att ta oss till Margate, som ligger ca; 2 timmars bilfärd söder om Durban, och också är en kuststad. Väl där så kollade vi oss omkring lite och sen blev det en mysig picnic på stranden... med mousserande vin, jordgubbar och en massa annat gott.
Sen letade vi upp det 5-stjärniga B&B som vi skulle bo på, och checkade in där.
Vilket hus!!!
Vi räknade de rum vi såg, och det var 14 st sovrum, alla med eget badrum..! (De rummen låg på andra och tredje våningen.)
Källarvåningen vet vi inte hur stor den var, men paret som ägde huset bodde där nere. Och på bottenvåningen var det kök, vardagsrum, biljardrum, spa-avdelning, gym, bar och matsal...! Utöver det så hade de ett "braai"-område vid poolen och även en "grannyflat" (uthyrnings-lägenhet, fristående från huset), och ett trebils-garage.
Plus sjukt bra havsutsikt utöver Indiska oceanen!
Vill ha!! =)
Och rummet var jättefint, och med balkong med havsutsikt. =)
 
I alla fall, på kvällen gick vi ut och åt. Vi hamnade på en restaurang som heter "Friar Tuck", och den har fått många utmärkelser för "bästa steakhouse", så vi tyckte den verkade passa oss...
Den var supermysig, och himla bra personal... och sååååå god mat!!! =)
Där träffade vi även på en svensk familj som var där på semester. De hade byggt ett hus i Margate för nått år sen, och var här i Sydfarika ca; 3ggr/år. Så vi pratade med dem ett tag. Kul att höra vad de tycker om landet och sånt. =)
 
Sen blev det hem till hotellrummet där vi fyllde upp vårat gigantiska, runda badkar med vatten och bubblor... och la oss i badet med champange och annat gott nära till hands. Härligt!! =)


Stranden där vi hade picnic

Mousserande blev det oxå....
Vårat mysiga rum
Rummet

Blev även en hel del vin....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!