29 augusti 2009

Fredag-kvällen/natten

Restaurangen igår (Plaka, en grekisk restaurang) var jättebra... bra service och jättegod mat! Och vi hade det verkligen trevligt med Maria och Don... så trevligt att vi var de sista kvar på stället, och personalen stod och hoppade för att de ville att vi skulle gå någongång... hahaha.
 
I natt har jag varit upp några gånger för att "tvångsmata" Pixie... Jag fick nämligen reda på igår att om en katt inte äter så får de väldigt fort så kallad; "fettlever". Vilket de dör av om de inte får behandling i tid. (Tack Jennie för att du upplyste mej!)
Så jag började googla för att kolla upp mer om vad man kan göra om en kisse matvägrar... det visade sig att katter är ett av de få djur som faktiskt kan svälta sig själva till döds... de får som anorexi... och det kunde utlösas av tex stress. Stackars lilla Pixan... hon höll på att svälta sig!!
Enda raka var alltså att tvångsmata henne med vatten och mat... Hur hemskt den än kändes, så var vi ju tvugna.
Och idag tänkte vi ta henne till veterinären, men tvångsmatningen hjälpte, och nu äter hon självmant igen. Inte lika mycket som förut, men nästintill. Man får "pusha" henne lite ibland, men hon äter i alla fall. Skönt! Och vi ska ändå till veterinären snart för att ta bort stygnen, så då kan vi prata mer med dem då.
 
Ikväll blir det till att grilla, som vanligt. =) Och sen blir det myskväll framför tv:n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!