09 februari 2010

Fingeravtryck hos polisen.

Igår var vi till polisen för att fixa det sista inför visum-ansökningarna. Vi skulle ha ett "police clearance" som intygar att vi inte har gjort nått kriminellt i SA. Det innebar bl.a att vi fick lämna våra fingeravtryck... på det gamla hederliga viset; med bläck. =)


Tjejerna på polisen var jättetrevliga, och de skojade och skrattade medans vi var där. Inte riktigt det bemötandet man får på stela, trista polisstationer i Sverige...

Sen var vi och kopierade alla papper och nu väntar vi bara på ett endaste intyg, som mamma ska maila över idag. Sen är vi redo att skicka våra papper till "Home Affairs". Detta har tagit oss två halv-dagar att fixa... i Sverige tog det oss en dryg månad att göra samma saker!

Så med facit i hand så måste vi ge Sydafrika ett stort plus i kanten för hur snabbt vi har kunnat fixa det här, och hur trevliga och service-vänliga alla har varit! I Sverige fick vi nästa intill hota oss till en lungröntgen (i Västerås), som vi själva stod för... Här travade vi in på första bästa sjukhus, utan bokad tid, och allt var klart efter ca; 50 min. Det kallar jag service! =)

Nu håller vi tummarna för att jag får ett "Spouse-visa" igen, trots att vi inte är gifta...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!