01 november 2010

Tips!

Tips till utlandssvenskar inför julen!

http://www.scandinavianstuff.com/ har en hel del bra julprylar, som jag inte sett hos andra web-butiker som vänder sig till svenskar bosatta utomlands... vad sägs om en marsipan-cigarr med päroncognac smak? Mmmmm! =)
Dessutom bra fraktkostnader. Bara att shoppa på...!
Jag blev sugen på att köpa spelet; "Lingon, lådvin och långkalsonger". =)

6 kommentarer:

  1. Långkalsonger känns väl Sådär!!

    Vi struntar i att köpa svenska /västerländska julklappar vi handlar i möjligastemån bara lokalproducerat!

    mvh
    www.srilankainmyheart.blogg.se

    SvaraRadera
  2. Hej!
    Jag har en toppentrevlig granne som heter Katja och när hon fick reda på att vi lyfter mot Cape Town i kväll, rekommenderade hon din blogg! Vi ska fortsätta upp genom landet via Kalahariöknen till Upington, innan vi flyger hem igen!
    Vi har varit i Rsa en gång förut,Port Elisabeth.
    Har du ev.några tips på vad som är bra och prisvärt att shoppa?
    Jag kan tänka mig att köpa med sydafrikansk musik hem. Vilka artister kan du rekommendera?
    Tack på förhand.

    SvaraRadera
  3. Bra och populära artister här är bl.a de två som vann Sydafrikanska Idol förra året; Sasha-Lee och Jason. Gruppen "Prime Circle" är otroligt populär oxå!
    Prisvärda prylar att köpa är de flesta märkeskläder (typ Nike, Levis, Lee, Fox, Guess, m.fl), givetvis sydafrikanskt vin (missa inte de från druvan Pinotage, som bara odlas här i SA), kläder från kedjan "Mr.Price" är riktigt billiga!
    Kan inte komma på så mycket mer på rak arm... men passa på att äta ute mycket, för det är oxå väldigt billigt! =) Och ha en trevlig semester!
    /Lindah

    SvaraRadera
  4. Visst är det bra att köpa lokalproducerat! =) Men vi har bott utomlands snart 2,5 år, och har inga planer på att flytta tillbaka till Sverige... så för oss är det viktigt att hålla på de svenska traditionerna i mesta möjligaste mån! Och tyvärr är det svårt att få tag i sill, ansjovis och nubbe som är gjort här i Durban. =)

    SvaraRadera
  5. Men hur är det med att få in paketet genom tullen? Är det inte risk att man får betala skit mycket i tullavgifter? Har hört en del skräckhistorier och att dom är rätt tuffa. Men det kanske är värre här i CT.

    SvaraRadera
  6. Vi beställer grejer + får saker hitskickade lite då och då... Dave´s snus blev fast i tullen EN gång (under World cup, jag tror de var hårdare då). Annars har vi aldrig haft några problem. Dessutom är det ju inte tull på allt... kanske inte på matvaror och sånt??
    Man kan säkert kolla upp det på nått vis.

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!