13 november 2010

Strand-chock och rain spider!

Idag spenderade vi en stund på stranden... och det var helt perfekt väder! Inte så fuktig luft, och inte för varmt. Tyvärr så är det lite farligt att sola när det är sånt väder som idag... det blåste en aning, så man kände inte hur solen stekte... och stekte gjorde den verkligen. Jäklar var bränd jag är nu! Hela baksidan är ill-röd och det känns som en solfrossa på g. Usch!
Fördelen är att när det röda lagt sig, så blir man härligt brun. =) Den som vill vara fin... ;)

Det hände oxå en lite obehaglig händelse nere på stranden. Det var en familj typ 50 m från oss, och plötsligt säger Dave att han tror att det har hänt nått med dem... Mamman i familjen är helt uppriven och gråter och pekar ut mot havet och pratar med flera livvakter och andra människor...
Dave säger att deras barn kanske har dragits ut av strömmarna (det var ganska höga vågor där vi var, och det blev snabbt djupt).
Strax efter kommer mamman kommer fram till oss, och är helt panikslagen och chockad och gråter, och frågar om vi sett hennes man, som suttit nere vi vattnet när hon tog med sig barnen till toaletterna, och när hon kom tillbaka var han borta!
Hon tror han har dragits ut i havet... Usch!
Som tur är så är Dave en sån som lägger saker på minnet... och han hade sett en man (som passade in på beskrivningen) nere vid vattnet, och som sen gått iväg längs strandkanten, bortåt.
Kvinnan lugnade sig en aning... och en livvakt åkte iväg för att se om de kunde hitta honom (samtidigt som de började söka av vattnet med vattenscooter), och en stund senare kommer mannen... han hade bara tagit en promenad!
Han lär ju aldrig gå iväg från sin familj utan att säga till igen... Både barnen och frun var rejält uppskrämda!
Och även hela vår del av stranden... ingen vill vara med om att se en drunkningsolycka... Usch!

Eftermiddagen spenderades på Gateway... och jag shoppade en födelsedagspresent till mej själv (från mamma o pappa). =) Härligt!

Och ikväll hade vi vårat första "möte" med en Rain Spider... inomhus!! USCH!!! De är fasiken stora!! Och nä, vi har ingen bild på den... för efter att jag sett den så tog det mej typ 0,1 sekund att få fram insekts-sprayen och kasta den till Dave, som sedan sprayade ihjäl den snarast... Jag som har spindelfobi, känner att jag nu funderar på att flytta... Och jag ryser bara jag tänker på den vidriga (gigantiska!) spindeln!!
Blir till att ta en (eller två) extra drinkar ikväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!