08 juli 2010

Vasaloppet på sydafrikansk-tv


För någon dag sen såg vi att det skulle gå ett program som hette "Vasaloppet 2010". Givetvis spelade vi in det för att kolla om det verkligen kunde vara riktiga Vasaloppet.

Det visade sig vara en dokumentär om fyra sydafrikaner som vunnit en resa till Sverige (av Thule Sweden), och en plats i Vasaloppet. Grabbarna var från Durban, så det var extra kul att se. Ingen av dem hade sett snö tidigare, och inte heller åkt skidor (så klart). De tränade på rull-skidor här i Durban... med varierande resultat. =) Och sen var de typ en vecka i Sverige innan loppet och tränade.

Var himla kul att se vad folk som aldrig har upplevt snö, eller kyla, tyckte om Sverige i Mars... och ett år då vi verkligen hade en riktig vinter! Grabbarna klev av planet i shorts, t-shirt och flipflop.... hahaha... i typ -15 grader! Och jag som tyckte vi kom "oförberedda" i vintras, när vi inte hade jackor...

I alla fall; grabbarna älskade snön, och tyckte att Mora-Sälen var en väldigt vacker sträcka! Dessutom tog de sig i mål (dock inte utan att ramla x-antal gånger)... imponerande! Och kul "reklam" för Sverige! =)

/Lindah

1 kommentar:

  1. Måste varit kul att se. Jag fick lite flashback till filmen Cool Runnings med killen som klär på sig allt han har med sig:)
    Ha det skönt i "kylan". Här hemma är det 25-30 grader och det ska fortsätta i minst 14 dagar till. Skönt:)

    Kram

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!