17 juli 2010

Durban Airshow 2010

Wow, vilken dag det har varit!! Vi har ganska nyligen kommit hem... och vi är helt slut! Jag brukar liksom inte gå upp vid sex-tiden, och inte heller sitta ute i 11 timmar och glo upp i luften. Men det är helt klart värt nackspärr och att somna i soffan vid tio ikväll.

Tänkte sammanfatta lite kort, och sen lägga ut bilder... en bild säger mer än tusen ord, right? Tar absoluta favoriterna ikväll, resten kommer imorrn.

Så okej, sammanfattning;

Vädret har varit perfekt... klarblå himmel hela dagen. Vi har haft jättebra läktar-platser, tagit närmare 1000 st kort ihop, plus en massa film. Vi har sett en massa nytt sen förra årets show, men även en del favoriter i repris. Dave är mer beslutad än någonsin att han ska ta ett aerobatic-cert efter han är klar trafikpilot. En kille dog igår när han övade inför showen... han hoppade fallskärm... riktigt hemskt att höra! Det började brinna i buskarna/träden efter ett framträdande som innehåll "fyrverkerier". Det var runt 18.000 åskådare i år (15.000 förra året). Showen sänds över halva världen, och rankas som en av de bästa i världen för publiken... (man slipper stirra in i solen pga av hur flygfältet ligger.) Sämre i år var att de spelade inte lika hög musik i år som sist. En Boeing 737-200 gjorde touch-and-go! Och vi är sjukt nöjda med alla uppvisningar!!

Nu till bilderna;

"Silver Falcons" = ett grymt bra team, med sjuk precision!!

Fallskärmshopparen, med Sydafrikanska flaggan. Häftigt!

Ett av mina favvo-nummer; en Boeing 737-200 som landar på Virginia banan... som är typ tre gånger för liten (eller hur man säger). GRYMT!! Vilken känsla att vara så nära!

"Silver Falcons" andra uppvisning. Bra, bra, bra!

/Lindah

2 kommentarer:

  1. Vilka fina bilder! Jag var på en airshow i Kallinge, Ronneby för en massa år sen. Men vad häftigt det var att se alla dessa militärflygplan! Helikoptrar som kunde gå alla möjliga håll, mycket imponerande. Tyvärr hae jag inga hörselskydd, det hade behövts. Jag kände mig halvdöv efteråt. Men det var det värt. Ska åka igen när de har airshow när det nu blir.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Tack!

    Visst är det otroligt häftigt med flyguppvisningar!
    =)

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!