15 maj 2009

"Wanted!"

Idag har vi tagit en snabb runda runt om i Broadway (området som vi bor i...).
Först var vi ner till Dave´s skola, som ligger på Virginia Airport, för att kopiera lite papper som han ska skicka in till CAA för att få sitt flyg-cert. Sen var vi till polisen för att få de papperna stämplade.
Jag vet inte vad det är med det här landet... men de äääääälskar stämplar!! ALLT ska ha en stämpel! Och gärna flera stycken... varför nöja sig med EN stämpel när det får plats TVÅ på pappret??
Hahaha... och det roliga är att polisen vet inte ens vad de stämplar och signerar... men de gör det sååå gärna! =)

Polis-stationen här är som tagen ur en gammal film från typ 20-talet, eller nått... Det finns t.o.m en anslagstavla med "Wanted"-posters på..! Och här är det inte som i Sverige, där man suddar ansikten och sånt på bilder i tidningen... för att "skydda" brottslingens identitet och anhöriga. Här är de inte så kinkiga med sånt... utan här är det bilder (i varierande kvalité), tecknade bilder, namn, ungefärlig längd, vilket brott han/hon är efterlyst för... ja, allt de vet om personen skrivs ut. (Men det var inga tjejer på "Wanted"-bilderna... gör inga tjejer brott här? Eller är det för smarta för att åka fast? Eller åker de fast direkt efter brottet, så de inte behöver efterlysas??)
I vilket fall som helst så tycker jag att det kanske vore nått för Sverige att ta efter... har man gjort nått brott så ska man skämmas, liksom..!

Sen var vi till "Pick´n Pay" och handlade lite snabbt, och till sist en sväng förbi "Bread Ahead" och handlade frukostbröd till helgen.
Så nu ska vi äta en sen lunch och sen ska Dave till skolan för tredje gången idag... Det är möte där en gång i månaden, då de går igenom olika säkerhets-"grejer". Så jag ska nog ta och busa lite med Pixie och sen kanske baka nått... Eller måla naglarna, kanske..? =)

Virginia= Flygplatsen där Dave´s skola ligger

Viginia Airport, huvudbyggnaden

Wanted-posters hos polisen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!