20 oktober 2010

Leopard igen!

Efter den här dagen i Kruger så är vi jättenöjda med safarin, och måste erkänna att Kruger "is the shit"!

Vi gick upp strax efter 5 imorse, för att snabbt slänga på oss kläderna, göra en varsin kopp kaffe att ta med, sen snabbt ut i parken direkt när grindarna från campen öppnade vid 5.30. Eftersom det är ruskigt varmt här nu, så är det bäst att vara igång tidigt på morgonen, då djuren rör sig mera... så det är lättare att få syn på dem.

Vårat första "mål" för morgonen var ett vattenhål... där möttes vi utav ca; 350 st törstiga bufflar... Häftig syn!! Efter det hann vi bara åka typ 5 min innan vi fick syn på en stor lejonhane, som låg och käkade på en buffel.... -strax innan vi såg lejonet hade vi känt lukten av ruttet djur lång väg, så buffeln hade nog varit död någon dag redan. Självklart stannade vi ett tag, och efter en stund kom det några hyenor och även schakaler... det var första gången vi sett schakaler... de är ganska ovanliga att se! Och vi fick även syn på en lejoninna oxå. Lyckad morgon!!

Sen var det en rätt seg dag, men bara "vanliga" djur i sikte... men det var inte så konstigt, för det har varit 36 grader i skuggan hela dagen... Men på eftermiddagen fick vi syn på en ung leopard, som hoppade upp i träd, busade lite, och sen ner igen... vi hann ta nått kort, men blev ingen höjdar kvalité på dem... fast man ser att det är en leopard i alla fall! =)

Nu (efter åtta på kvällen) är det fortfarande 34 grader ute, och solen gick ner för typ 2 timmar sen! Snacka om tropisk värme! Så nu går ac:n för fullt, och efter vår braai och middag har vi flyttat in i stugan istället...

Imorrn blir det en tidig morgon igen, och vi hoppas på att kunna få syn på fler leoparder. I natt bor vi på Skukuza, och imorrn åker vi till Berg-en-dal, som är välkänt för att ha mycket leoparder runt campen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!