21 oktober 2010

Berg-en-Dal

Morgonen började inte så lovande idag... när vi kom ut från stugan vid 5.30, så var ena bakdäcket helt platt!! Vi hade hört att det var nått som hade fastnat i det igår, men trodde inte det var någon fara. Som tur var så hade vi inte kört något på fälgen, så tydligen kunde vi få det lagat, men de öppnade inte förrens vid sju. Så vi fyllde däcket med luft, och drog ut några timmar för att spana på djur. Första 1,5 timmen såg vi inget mer spännande än elefant, impala och giraff. Men när vi började vända tillbaka mot campen så såg vi en leopard ligga uppe i ett träd, och precis när vi kom hoppade den ner på marken, och sen låg den där och flämtade i skuggan. Vi stannade ett tag, sen tillbaka till campen för att fixa däcket.

Senare under dagen körde vi förbi samma ställe igen, där vi sett leoparden, och den låg kvar på nästan samma plats. *härligt* Så det blev lite fler kort innan vi körde vidare mot "Berg-en-dal", där vi bor våra sista två nätter. Vi har bott på den här campen förut (för 1,5 år sen), och då gillade jag den inte alls. Men antingen har de renoverat lite, eller så har vi fått en nyare stuga den här gången... för nu tycker jag den är väldigt bra! Idag har det varit otroliga 42 grader i skuggan nästan hela dagen...! Och även om jag gillar värme, så måste jag erkänna att det har varit plågsamt varmt!!

Förutom leoparden har vi sett mycket noshörningar idag, och på nära håll. Plus alla "vanliga" djur... elefant, buffel, zebra osv. Och även en hyena som tog sig ett bad i en damm. Den tyckte nog oxå att det var sjukligt varmt! Imorrn är det nya friska tag som gäller! Vi hoppas på att få se flera leoparder och lejon... och gärna en gepard oxå! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!