24 oktober 2010

Hemma igen!

Nu är vi hemma i Durban igen... efter en mardrömsresa hem igår. Vi har alltid sån himla otur med vägarna vi väljer att åka hem på efter semestrar. Vi lyckades välja en väg där det var väg arbetsområde... i över 10 MIL!! Så istället för ungefär en timme, tog de 10 milen oss drygt 3 timmar! Ingen höjdare. Dessutom var det världens oväder och hällregn de sista 3 timmarna... inte alls speciellt kul att köra i sådant väder. Vi trodde vi aldrig skulle komma hem någongång!

Men våran vecka har varit suuuuperbra, och vi ville verkligen inte lämna Kruger. Vi hade gärna stannat några dagar till! Sista kvällen åkte vi en "game drive", alltså man har guide och åker en stor jeep/lastbil efter att det blivit mörkt. Man sitter öppet, men nån meter upp... som på ett flak typ. Brukar alltid vara jättemysigt, men vi har aldrig sett speciellt mycket djur under en sån tur. Men den här gången var Dave snabb och snodde åt sig en utav strålkastar-lamporna man använder för att leta efter djur med. Och han "spottade" det ena ovanligare djuret efter det andra. Vi hade turen att se bl.a Bush Babies (pyttesmå djur... kroppen ca; 10 cm..., med jättelånga svansar som hoppar upp till 6 m mellan träden), Civet (påminner om en stor grävling , fast med katthuvud och ljus päls med svarta prickar på), Serval (som ett stort lo, fast med leopardliknande päls), Genet (som en liten huskatt, med väldigt lång, randig svans... bor i träd).

Servalen var verkligen en höjdpunkt.. vi har önskat att få se en sån hur länge som helst, men den är svårare att få syn på än en leopard..! Den enda vi fick bild på av de ovanliga djuren var Genet. Då var det nämligen fortfarande hyfsat ljust ute. Efter det blev mörkt koncentrerade vi oss på att njuta av djuren "live", inte genom en kameralins.

Dessutom hade vi en hyena som gick precis brevid lastbilen... lite läskigt eftersom man sitter ganska oskyddat! Vi såg även tre lejonhannar ligga och vila ca; 10 m (som närmast) från oss. Precis i slutet på game driven kom vi in i en flock lejon som gick på vägen... och de hade sina lejonungar med sig som busade brevid oss... helt sjukt söta!! Underbar upplevelse!!! =) Dessutom har vi sett leopard varje dag, och "The Big 5" tre dagar (om man börjar om att räkna varje dag...). Så vi är otroligt nöjda över vår semester!! Bilder kommer snart, men just nu är det ett himla åskväder, så jag kör datorn på batteri, och det är slut när som helst... så lite senare ikväll kommer foton! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!