17 oktober 2010

Dag 1 på roadtripen. Swaziland;

Är trött som tusan, och med nått glas vin i mej... men jag tänkte skriva lite snabbt om dagen.

Vi lämnad Durban imorse... endast 45 min. efter utsatt tid. Helt okej för att vara oss. Vi insåg oxå ganska omgående att vi inte borde skaffa barn... för vart skulle de sitta..?? Hela bilen var totalt överfull utav våran packning! =) Japp, vi är mästare på att "resa lätt"... ;)

Resan upp i landet gick genom Swaziland, där vi fick stämpla passen i en rätt förvirrande "border control", men det gick smärtfritt, och vårat utlåtande av Swaziland är att har man chansen så bila genom det! Jättefin natur och väldigt varierande! Kul!

Våran tilltänkta resväg ut ur landet var genom tullen vid "Josefsdal", men när asfalten blev till en grusväg, fick vi "flashbacks" från Kruger-resan med Sia och Freddan för 1,5 år sen, då vi kom mer än LITE vilse. Så vi vände, och valde en annan tull ut. Tur var det, för vi fick veta att den tullen vi tänkt åka genom hade stängt redan vid fyra... vi hade i sånna fall varit där runt 6-tiden.

Hade ju varit lagom kul att komma fram till gränsen, och varit tvungen att åka nån timme tillbaka... på en dålig grus väg till på köpet..!

Nu är vi i alla fall på vårat supermysiga och fina B&B, och sängen lockar verkligen... imorrn blir det nya äventyr, och nya uppdateringar kommer!

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag undrar lite över säkerheten i Sydafrika. Min sambo och jag ska åka på julen till Sydafrika (Kruger/Kapstaden). Har du tips på vad man borde tänka på beträffande säkerheten? Har du bra shopping tips i Kapstaden? Tack för en rolig blogg!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!