14 februari 2011

Lördag på crossbanan

I lördags blev det en heldag på crossbanan här i Durban! Det var första "SA Nationals" som gick, och givetvis var vi på plats!

Eftersom vi med erfarenhet vet att sydafrikaner har svårt för att hålla tider, så var vi där lite senare än vad som stod i schemat för dagen... och som vi förutspått så var heaten redan vid 10-tiden lite försenade. Perfekt tajmat utav oss, alltså! =)

Tävlingen var väldigt bra anordnad... sydafrikaner är bra på att fixa event! Och som tur var hade de ställt upp stolar under tält, så man satt i skuggan... annars hade vi väl dött i värmen! Så trots att vi satt i skuggan hela dagen lyckades vi bli riktigt brunbrända... speciellt mina fötter och smalben som var i solen... och Dave stoltserar numera med en äkta bonnbränna. =)

Dave blev polare med killen brevid honom, som tog kontakt genom att fråga vilket språk vi pratade... det är en ganska vanlig fråga vi får. Den killen tävlade lite på motionsnivå i enduro... så vi kanske åker och kollar på nån endurotävling snart oxå. =) Dessutom är nu Dave mer sugen än någonsin på att återuppta crossåkandet... vi får se hur det slutar. =)
Det blev en riktigt spännande och kul dag... tyvärr en hel del läskiga crascher, men ingen blev allvarligt skadad, som tur var.

Tyvärr var det oxå sjukt dammigt! Vi blev totalt ned-dammade... gång på gång torkade vi bort ett tjockt lager damm ur ansiktet... men det hjälpte bara en kort stund. Men desto härligare var det ett hoppa i poolen när vi kom hem! =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!