18 maj 2011

I jakt på hyrbil

Vårat enda alternativ??

Dave och jag får Sverige-besök snart... och vi läääängtar som tusan, såklart! Tyvärr är det även en hel del som ska fixas när det vankas besök... allt har gått relativt smidigt den här gången, men nu har vi kört fast. Vi måste ha tag i en hyrbil till safarin i Krugerparken. Brukar vanligtvis vara hur lätt som helst... men inte den här gången. Tydligen har vi för höga krav... eller för konstiga krav..?

Eftersom vi möter upp Dave´s föräldrar i Johannesburg, har de både resväskor och sina handbagage med sig. Plus Dave´s och min packning (som bara är två kabinväskor och en kylväska). Så det är vad som måste få plats i bagageutrymmet... vilket verkar vara stört omöjligt! Hur hade vi gjort om även jag och Dave hade kommit direkt från Sverige med varsin resväska...? Hyrt två bilar??

Nästa problem är att jag vill kunna hissa ner fönsterna till bakrutorna helt ner... inte halvt. Vi ska ju på safari, och man vill kunna hänga ut lite och kunna fota ordentligt även om man sitter i baksätet. Problemet är de enda bilar som har tillräckligt stort baggageutrymme, går fönsterna ej att hissa ner helt på. Och det går tydligen inte att ta bort den barn-spärren... -enligt de på uthyrningsfirmorna. Jag i princip vet att de ljuger... de orkar bara inte ordna det.
*suck*
Om nån vet nått bilmärke som uppfyller våra två krav, hör gärna av er med en kommentar!

2 kommentarer:

  1. Ha, ha, då vet du lite hur vi har det varje gång vi ska hyra en hyrbil...
    Vi försöker oftast hyra en 5 sitsig bil med 2 extrasäten, som går att fälla helt. Vi brukar fälla det ena sätet för att få lite bagageutrymme. Fäller man båda, har man ganska mycket bagageutrymme. Exempel på bilmodeller är Toyata Avanza och Toyota Corolla Verso.
    Lycka till!!

    SvaraRadera
  2. Har du kontaktat Auto Europe? De samarbetar med många olika företag och på det sättet behöver du inte ringa runt till alla själv. www.autoeurope.se Hoppas det ordnar sig!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar, åsikt eller fundering!