30 oktober 2010

Happy Halloween!


Japp, jag vet att det är egentligen inte Halloween förrens imorrn, men vi gillar att ta alla tillfällen i akt till att fira saker... så även idag! =) Vi har pyntat trädgården, skurit ur pumpan och ikväll blir det skräckfilms-maraton... såklart!

Har även hunnit med att grilla, och att skypa med mamma och pappa. Nu väntar ett skumbad, innan det blir skräckisar för resten av kvällen och natten. =)
Ljuslyktor/pumpor i träden...
Halloween-godis...

28 oktober 2010

Förlovade i 5 år!!

Idag firar vi 5 år som förlovade!!

Fem underbara, fantastiska år fyllda av kärlek, lycka, glädje, spänning, äventyr och upplevelser!

Egentligen tycker jag att de 5 åren har gått ruskigt fort, men när jag tänker på allt vi har gjort, upplevt och hunnit med under den här tiden, så känns det som längre än 5 år..!

För 5 år sen hade vi ganska nyligen köpt våran villa -och vi renoverade för fullt, jag hade eget företag och jobbade som frisör och makeup-artist, vi hade köpt våran misse Sephora, men inte hämtat hem henne ännu... Allt det känns som tusen år sen... typ.

Undrar vart vi bor, vad vi gör och vad mer vi hunnit uppleva om 5 år från idag. =) Spännande!
Idag myser vi och bara tar det lungt... och ikväll ska vi testa en ny restaurang... ny för oss, alltså. Vi hoppas på att det kan bli en ny favorit! Menyn såg lovande ut i alla fall! =)

Bio-dags!


Igår var vi på bio och såg "The girl with the dragon tattoo" (alltså "Män som hatar kvinnor"). Vi har redan sett den, men bara hemma... den började på bio i Sverige efter att vi hade flyttat hit. Så det var verkligen jättekul att få chansen att gå och se den på stor duk, med bra ljud och allt det där. Dessutom på svenska ... i Sydafrika... det är en ovanlig LYX!!

Blev även en påse "Ahlgrens bilar" (tack Sia, Freddan, Frida, Danne och Eddie!) och en ask "Salta katter" (tack Niklas, Jenny och Noah!).... Vad passar bättre till en svensk film, på svenska, än svenskt godis!? =)
Lyxigt värre!

Den 5 november börjar nästa del; "The girl who played with fire". Längtar redan!! =)

27 oktober 2010

Fakta om Kruger + bilder

Tänkte skriva lite fakta om Krugerparken, och våra åsikter och lite tips.

Det är en nationalpark och grundades 1898 av Paul Kruger. Ytan är nästan 2 miljoner hektar, och är Sydafrikas största viltpark. Där finns "The Big 5"; leopard, lejon, buffel, noshörning och elefant. Dessutom över 140 st andra däggdjursarter. I parken är det både asfaltsvägar och grusvägar, och hastighetsbegränsningen är 50km/h och 40km/h (grus). Det finns ca; 20 camper utspritt i parken. Avstånden mellan camperna är relativt långa, så om man ska bo på olika camper gäller det att planera sin dagsrutt och tid noga. De flesta camper ligger i södra och mellersta delen, där det också ska vara mest djurliv. Man får bara åka i parken under dagtid, så tiderna varierar lite beroende på årstid. Nu får man åka mellan kl: 05.30-18.00. Sen kan man boka "game drives" om man vill åka efter det blivit mörkt. Då åker man i öppna "jeepar/lastbilar", med en guide.

De ställen som anses vara mest leopard-täta är campen "Berg-en-Dal" (sydvästra delen av parken) och "Satara" (ligger ganska i mitten av Kruger). Våran favorit av de camper vi bodde på var "Satara", där det var fina chalets (stugor), mysig stämning och trevlig personal.


Vi stannade 5 nätter i parken, och det är ett minimum, enligt oss. Man behöver ha gott om tid att åka runt och man vill inte behöva ha för långa avstånd att ta sig under samma dag. Får man syn på en leopard så kan det vara kul att ha nån timme att spendera där... väntar man tillräckligt länge så får man till slut en bra bild, eller får se den byta plats.

Vill man kombinera sin safri med annat, så finns det mycket kul att göra några mil utanför parken. Bl.a "God´s Window", "Three Rondavels", "Bourk´s Luck Potholes", grottorna "Echo Caves" och "Sudwala Caves", lilla staden Pilgrim´s Rest (bevarad guldgrävar-stad), massa olika spektakulära vattenfall och mycket annat.


26 oktober 2010

Flera foton

Blir nog en hel del foton närmaste dagarna här på bloggen... jag har fotat ca; 1400 kort på en vecka, och det är bara med min kamera. Utöver det så har Dave fotat en hel del, och framförallt filmat. Har jättebra film på leoparderna... blir ju mycket bättre zoom på en videokamera jämfört med en systemkamera.

Jag älskar att fota, men jag känner att jag kanske borde ta en fotokurs för att lära mej olika inställningar lite bättre. Brorsan gav mej en "lektion" i somras, men nu vill jag lära mej mera!
Få se om jag kanske kan få med mej Dave på det! =)
Denna gigantiska fågel är en "Ground Hornbill".. inte så snygg direkt...

Även elefanter vill ha svalka när det är dryga 40 grader i skuggan...
Tidigt på morgonen vid ett vattenhål... det var ca 350 st bufflar där och drack.
Två "Spotted Hyaena´s", som väntar på tillfälle att sno åt sig ett lejons byte... (lejonet släppte inte bytet för en sekund)

Även de här två schakalerna (Blackbacked jackal) är sugna på att få ta del av lejonets byte...

Lejonhannen har inte ätit klart på långa vägar... (käkar en buffel, tror vi... )

Inte populärt med hyenor, gamar och schakaler runt sig när han vill äta...

25 oktober 2010

Leopard-bilder!

Jag veeet att ni har väntat på leopard-bilderna... erkänn. =) Här kommer några bilder från den första leoparden vi såg... och det är även de bästa bilderna, för det var på närmast håll. Hur gullig är inte den här!?! =)


Inte så lätt att upptäcka en leopard i ett träd... vi var som närmast ca, 10 m ifrån honom! Och det var det närmaste vi kom en leopard under våra dagar i parken. (Ligger i klykan... mitt i bilden)

Sööööt!
Myste lite...
Vi stannade typ 1,5 timme och tittade på honom... för att se om han skulle hoppa ner någon gång. Vilket han inte gjorde medans vi var kvar.

24 oktober 2010

Hemma igen!

Nu är vi hemma i Durban igen... efter en mardrömsresa hem igår. Vi har alltid sån himla otur med vägarna vi väljer att åka hem på efter semestrar. Vi lyckades välja en väg där det var väg arbetsområde... i över 10 MIL!! Så istället för ungefär en timme, tog de 10 milen oss drygt 3 timmar! Ingen höjdare. Dessutom var det världens oväder och hällregn de sista 3 timmarna... inte alls speciellt kul att köra i sådant väder. Vi trodde vi aldrig skulle komma hem någongång!

Men våran vecka har varit suuuuperbra, och vi ville verkligen inte lämna Kruger. Vi hade gärna stannat några dagar till! Sista kvällen åkte vi en "game drive", alltså man har guide och åker en stor jeep/lastbil efter att det blivit mörkt. Man sitter öppet, men nån meter upp... som på ett flak typ. Brukar alltid vara jättemysigt, men vi har aldrig sett speciellt mycket djur under en sån tur. Men den här gången var Dave snabb och snodde åt sig en utav strålkastar-lamporna man använder för att leta efter djur med. Och han "spottade" det ena ovanligare djuret efter det andra. Vi hade turen att se bl.a Bush Babies (pyttesmå djur... kroppen ca; 10 cm..., med jättelånga svansar som hoppar upp till 6 m mellan träden), Civet (påminner om en stor grävling , fast med katthuvud och ljus päls med svarta prickar på), Serval (som ett stort lo, fast med leopardliknande päls), Genet (som en liten huskatt, med väldigt lång, randig svans... bor i träd).

Servalen var verkligen en höjdpunkt.. vi har önskat att få se en sån hur länge som helst, men den är svårare att få syn på än en leopard..! Den enda vi fick bild på av de ovanliga djuren var Genet. Då var det nämligen fortfarande hyfsat ljust ute. Efter det blev mörkt koncentrerade vi oss på att njuta av djuren "live", inte genom en kameralins.

Dessutom hade vi en hyena som gick precis brevid lastbilen... lite läskigt eftersom man sitter ganska oskyddat! Vi såg även tre lejonhannar ligga och vila ca; 10 m (som närmast) från oss. Precis i slutet på game driven kom vi in i en flock lejon som gick på vägen... och de hade sina lejonungar med sig som busade brevid oss... helt sjukt söta!! Underbar upplevelse!!! =) Dessutom har vi sett leopard varje dag, och "The Big 5" tre dagar (om man börjar om att räkna varje dag...). Så vi är otroligt nöjda över vår semester!! Bilder kommer snart, men just nu är det ett himla åskväder, så jag kör datorn på batteri, och det är slut när som helst... så lite senare ikväll kommer foton! =)

21 oktober 2010

Berg-en-Dal

Morgonen började inte så lovande idag... när vi kom ut från stugan vid 5.30, så var ena bakdäcket helt platt!! Vi hade hört att det var nått som hade fastnat i det igår, men trodde inte det var någon fara. Som tur var så hade vi inte kört något på fälgen, så tydligen kunde vi få det lagat, men de öppnade inte förrens vid sju. Så vi fyllde däcket med luft, och drog ut några timmar för att spana på djur. Första 1,5 timmen såg vi inget mer spännande än elefant, impala och giraff. Men när vi började vända tillbaka mot campen så såg vi en leopard ligga uppe i ett träd, och precis när vi kom hoppade den ner på marken, och sen låg den där och flämtade i skuggan. Vi stannade ett tag, sen tillbaka till campen för att fixa däcket.

Senare under dagen körde vi förbi samma ställe igen, där vi sett leoparden, och den låg kvar på nästan samma plats. *härligt* Så det blev lite fler kort innan vi körde vidare mot "Berg-en-dal", där vi bor våra sista två nätter. Vi har bott på den här campen förut (för 1,5 år sen), och då gillade jag den inte alls. Men antingen har de renoverat lite, eller så har vi fått en nyare stuga den här gången... för nu tycker jag den är väldigt bra! Idag har det varit otroliga 42 grader i skuggan nästan hela dagen...! Och även om jag gillar värme, så måste jag erkänna att det har varit plågsamt varmt!!

Förutom leoparden har vi sett mycket noshörningar idag, och på nära håll. Plus alla "vanliga" djur... elefant, buffel, zebra osv. Och även en hyena som tog sig ett bad i en damm. Den tyckte nog oxå att det var sjukligt varmt! Imorrn är det nya friska tag som gäller! Vi hoppas på att få se flera leoparder och lejon... och gärna en gepard oxå! =)

20 oktober 2010

Leopard igen!

Efter den här dagen i Kruger så är vi jättenöjda med safarin, och måste erkänna att Kruger "is the shit"!

Vi gick upp strax efter 5 imorse, för att snabbt slänga på oss kläderna, göra en varsin kopp kaffe att ta med, sen snabbt ut i parken direkt när grindarna från campen öppnade vid 5.30. Eftersom det är ruskigt varmt här nu, så är det bäst att vara igång tidigt på morgonen, då djuren rör sig mera... så det är lättare att få syn på dem.

Vårat första "mål" för morgonen var ett vattenhål... där möttes vi utav ca; 350 st törstiga bufflar... Häftig syn!! Efter det hann vi bara åka typ 5 min innan vi fick syn på en stor lejonhane, som låg och käkade på en buffel.... -strax innan vi såg lejonet hade vi känt lukten av ruttet djur lång väg, så buffeln hade nog varit död någon dag redan. Självklart stannade vi ett tag, och efter en stund kom det några hyenor och även schakaler... det var första gången vi sett schakaler... de är ganska ovanliga att se! Och vi fick även syn på en lejoninna oxå. Lyckad morgon!!

Sen var det en rätt seg dag, men bara "vanliga" djur i sikte... men det var inte så konstigt, för det har varit 36 grader i skuggan hela dagen... Men på eftermiddagen fick vi syn på en ung leopard, som hoppade upp i träd, busade lite, och sen ner igen... vi hann ta nått kort, men blev ingen höjdar kvalité på dem... fast man ser att det är en leopard i alla fall! =)

Nu (efter åtta på kvällen) är det fortfarande 34 grader ute, och solen gick ner för typ 2 timmar sen! Snacka om tropisk värme! Så nu går ac:n för fullt, och efter vår braai och middag har vi flyttat in i stugan istället...

Imorrn blir det en tidig morgon igen, och vi hoppas på att kunna få syn på fler leoparder. I natt bor vi på Skukuza, och imorrn åker vi till Berg-en-dal, som är välkänt för att ha mycket leoparder runt campen.

19 oktober 2010

ÄNTLIGEN!!!

Äntligen har vi sett leopard!!! Som vi har letat efter den missen under våra två år här... Men nu är vi såååå nöjda över våran dag i parken!
Hade ju velat ladda upp några av de typ 150 foton som jag tog på den... alla hur bra som helst! =) Men internet är inte vad det borde här i parken, så foton får vänta tills vi är hemma igen.

Leoparden låg uppe i ett träd och slumrade.. och där låg den nog hela dagen (vi var där lite drygt en timme och kollade på den). Det har varit 34 grader i skuggan, och vindstilla hela dan, så den var nog rätt nöjd med att bara ligga stilla och invänta mörkret och svalkan. Fast nu är det runt 29 grader, så svalare än så blir det kanske inte ikväll....
Vi har sett alla i "The big five" idag; lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning. Plus wild dog, hyena, giraff, zebra, krokodil m.fl.
Nu är vi trötta som tusan, och planerar att gå upp vid 5-tiden imorgon igen... tuffa dagar på safari! =) Så inom en timme hoppas jag att vi sover sött.

Förresten så gick det bra att sova i tältet natten som var... lite mycket ljud runt omkring bara, men inga äckliga insekter på besök i alla fall. Fast det är skönt att ha en fin stuga i natt! =)

18 oktober 2010

Tält-plats....

Dagen har spenderats i Krugerparken, och efter att ha hängt ut genom bilfönstret hela dagen under en stekande varm safari-sol har jag nu en härlig bondbränna! (31 grader... och mamma; det är alltså i skuggan som vi mäter tempen här i SA... hahaha.) Vi har lyckats se en hel del djur... dock inga kattdjur än så länge. Men vi har dels sett några nya djurarter (för oss) och dels fått bättre kort på många djur vi sett förut. Så det känns som en lyckad dag! Försökte ladda upp lote bilder, men nätet är för slött för det... så det kommer när det kommer...

I natt bor vi på "Lower Sabi", och jag tyckte för några månader sen -när jag bokade- att det skulle vara sjysst att bo i tält en natt! Ett "luxuary tent", med toa, dusch och el... Tyvärr får jag nog lov att inse en gång för alla; jag är inte campar/vildmarks-typen... inte ens med toa, dusch och el!!

Efter att den första chocken lagt sig, och vi konstaterat att de gigantiska ödlorna, skalbaggarna och grodorna verkar stanna på utsidan av tältduken, så känns det nu rätt okej att sova här. Badrummet är helt ok, och jag har tvingat mej själv till att inte titta under sängen efter insekter... Vi är sjukt trötta, så trots alla möjliga mysko djurläten utanför, så tror jag vi kommer sova som små grisar i natt!

Idag mår man som man förtjänar... =)

Igår fyllde jag 19 år... hm... host, host... okej då; jag fyllde 30 år. Men jag känner mej som 19! Eller åtminstone som 25... Det är väl när man börjar säga saker som; "åldern är bara en siffra", "man blir inte äldre, bara bättre" och "man är så gammal som man känner sig"(och även verkligen mena dem) som man faktiskt får inse att man ÄR gammal! Men, men... jag är rätt duktig på att förtränga, så jag kör vidare på 19 år. ;)

Gårdagen var fullspäckad med roliga upplevelser och framförallt goda upplevelser. =) Ska se om jag kan få upp lite kort till ikväll...

Så... innan Dave och jag drar iväg på dagens äventyr vill jag bara passa på att tacka; JÄTTESTORT TACK TILL ALLA, för fina presenter, pengar, kort, skype-samtal, sånger, telefon-samtal, mess, mail och e-vykort!!

Och efter 30 år i livet så inser jag att jag har jag lyckats skrapa ihop helt fantastiska vänner, en underbar familj och världens bästa sambo!! Det ni! ;)

Nu väntar Kruger-parken!!

17 oktober 2010

Dag 1 på roadtripen. Swaziland;

Är trött som tusan, och med nått glas vin i mej... men jag tänkte skriva lite snabbt om dagen.

Vi lämnad Durban imorse... endast 45 min. efter utsatt tid. Helt okej för att vara oss. Vi insåg oxå ganska omgående att vi inte borde skaffa barn... för vart skulle de sitta..?? Hela bilen var totalt överfull utav våran packning! =) Japp, vi är mästare på att "resa lätt"... ;)

Resan upp i landet gick genom Swaziland, där vi fick stämpla passen i en rätt förvirrande "border control", men det gick smärtfritt, och vårat utlåtande av Swaziland är att har man chansen så bila genom det! Jättefin natur och väldigt varierande! Kul!

Våran tilltänkta resväg ut ur landet var genom tullen vid "Josefsdal", men när asfalten blev till en grusväg, fick vi "flashbacks" från Kruger-resan med Sia och Freddan för 1,5 år sen, då vi kom mer än LITE vilse. Så vi vände, och valde en annan tull ut. Tur var det, för vi fick veta att den tullen vi tänkt åka genom hade stängt redan vid fyra... vi hade i sånna fall varit där runt 6-tiden.

Hade ju varit lagom kul att komma fram till gränsen, och varit tvungen att åka nån timme tillbaka... på en dålig grus väg till på köpet..!

Nu är vi i alla fall på vårat supermysiga och fina B&B, och sängen lockar verkligen... imorrn blir det nya äventyr, och nya uppdateringar kommer!

15 oktober 2010

Besökare

Det senaste året har jag haft 24 143 st besökare (and counting) på min blogg!
Trevligt! =)
Men få lämnar kommentarer... vilket är lite tråkigt. Man vill ju gärna veta lite om ens läsare oxå.
Så lämna gärna en kort kommentar idag om vem DU som läser min blogg är! =)

Idag blir det mest packning och lite fix här hemma... för imorrn drar vi på roadtrip. =) Längtar som tusan!!
Nu ska jag färga håret, fixa naglarna och sen hämta hyrbilen... Ikväll blir det skype och fredagsmys framför en film.
Trevlig helg till er alla!

14 oktober 2010

"Uppe med tuppen"

Jag vet inte om jag nämnt det tidigare, men folk i Sydafrika går upp sjukligt tidigt! Inte jag dårå... men tydligen alla andra. =)
Ett perfekt exempel på det är en inbjudan jag fick för någon dag sedan; att komma på fika hemma hos Jenny, tillsammans med de andra svenskorna... klockan 8.30 på morgonen!!
Jag minns knappt när jag gick upp 8.30 senast! Hahaha! Jag höll på att smälla av när jag såg tiden... =)
Men jag var faktiskt nästan i tid i morse, och inte sist på plats... folk i Sydafrika har nämligen även en förmåga att alltid komma för sent, och det passar mej perfekt!

Fördelar med att gå upp snortidigt är att man hinner med hur mycket som helst på en dag... och choklad-croissant till frulle är verkligen inte helt fel... det ihop med starkt espresso-kaffe och supertrevlig sällskap kickade verkligen igång min dag!
Man kanske skulle bjuda tjejerna på middag vid 15-tiden någon dag. ;)

13 oktober 2010

Lunch-gäster

Tråkväder idag oxå... fast jag väljer faktiskt hellre gråmulet i Durban, än gråmulet i Sverige... Vi har i alla fall hyfsat varmt.
Och vissa av oss gillar grått och regn... hahaha... men jag är som bekant inte en av dem!

Idag har vi haft lunchbesök av Maria och lilla, söta Karl.
Karl är verkligen snäll som en ängel... istället för att sova låg han i sängen och tittade, och tittade... men gav inte ifrån sig ett endaste litet pip. Han var såååå nöjd och lugn. =) Himla gullig!!
Vi har även gett Maria info om vårat larm osv, hon är nämligen så snäll så hon ska hit och ge lilla Pixie mat medans vi är i Kruger och spanar efter leopard.
Tyvärr tror jag vi lyckades krånglade till det hela lite lagom mycket för stackars Maria... hahaha... få se hur många gånger hon lyckas gå in i larmet medans vi är borta. =)

Nu vräker regnet ner, och jag vet nån som sitter i soffan och myser framför nedbrända tv-serier, och fullkomligt njuuuuter av att det är dåligt väder... =) Själv funderar jag på att kanske plugga lite spanska... det var ett tag sen, om jag säger så.

12 oktober 2010

Ny maid

Idag har vi en ny maid... Cindy. Våran vanliga maid; Bongi, är tyvärr sjuk.
Cindy brukar annars ta hand om våran trädgård, och både jag och Dave har lite svårt för henne... Hon är rätt sur, kan ingen engelska och det känns som att hon helst av allt skulle vilja vara någon annanstans... vilket hon säkert vill oxå!
Eftersom jag inte gillar Cindy... usch, vad taskigt det låter, men man kan inte gå ihop med alla... så vill jag inte lämna henne själv här inne. Jag vill kolla så hon inte flyttar på grejer och ställer saker på fel platser... japp, jag är nojjig och pedant!
Men jag får erkänna att Cindy är noggrann, och hon diskar oxå... det gör inte Bongi. Fast det tar tiiiiid. *suck*

Senare ska vi till La Lucia Mall och handla mat och byta lite grejer... sen ska jag baka gifflar på eftermiddagen tänkte jag... Och kanske börja packa så smått... Roadtrip och Krugerparken väntar på lördag! =) *längtar*
För övrigt så är det tråk-väder idag... jag som hade hoppats på att förra veckans regn skulle ha räckt. Men idag är det mulet och grått igen... helt klart jeans-väder! Men så här är tyvärr oktober i Durban. :/

11 oktober 2010

Två arbetslösa under samma tak

Nu när Dave är klar med alla tentor, och inte har nått mer att plugga (just nu i alla fall), så är han lite ledig. Snart drar flygningen igång "på allvar" och då blir det mindre fritid igen... men för tillfället så är vi två arbetslösa med obegränsad ledig tid! Härligt!!
Så vad gör två arbetslösa svenskar i Durban en måndag?

Vi sov länge... åt frulle seeeent (vågar inte skriv hur sent...), solade lite, småpysslade med typ ingenting, åkte och shoppade lite småsaker... strosade i butiker och hade det helt sjukt bra! Lagade sen lite middag och satt ute på altanen och åt och pratade i en evighet i den varma vårkvällen...
Kan inte livet alltid vara så här! =) För oss båda, alltså. =)

Ikväll blir det "Army Wives", "Private Practice" och se klart en film vi påbörjade i lördags...

09 oktober 2010

Braai!

Känner inget sug efter att blogga längre... blir som det blir just nu... Få se om suget återvänder eller inte. :/

Nu väntar grillen, bea-sås, vitlöks-baguette, pommes och en flaska rödvin. Vi forsätter även att fira Dave´s klarade teori med en flaska champange och skumbad lite senare. Härlig lördag-kväll!
Dessutom verkar de senaste dagarnas dåliga väder vara ett minne blott... hoppas det forsätter så här! =)

Trevlig helg till alla bloggläsare!

08 oktober 2010

Utlovade bilder...

Lite bilder från firandet utav Dave´s klarade teori!! =)



Dave och jag firar med vin och mat på flygplatsen i Johannesburg i onsdags-kväll.




På "Cargo Hold" är ena väggen ett akvarium, med hajar i och en massa olika fiskar. Hela restaurangen är i ett gammalt skepp... väldigt annorlunda, mysigt och häftigt. =)

Mojito på "Cargo Hold" (a´ 35 kr, som hittat...)

En GT är Dave värd!




Vi utanför uShaka... Och tårta tog vi hemma, när vi smält maten lite. =)


Redo för restaurang-besök.

07 oktober 2010

STORT GRATTIS!!!

I tisdags flög jag och Dave upp till Johannesburg, för att Dave skulle skriva sitt allra sista teori-prov igår, vilket var "Navigation General". Och han klarade det med råge!!! =) Såååå himla kul!!! JÄTTEGRATTIS till mitt älskade hjärta!! =)

Så efter en händelserik flygresa hem, så började firandet... och ikväll fortsätter det med ett restaurangbesök på "Cargo Hold" på uShaka. En av våra favoritställen här i Durban... superbra mat, mysig och annorlunda restaurang och kanonbra service! Inte det billigaste, men väl värt pengarna... speciellt en sån här dag!

Efter lite drygt två års konstant pluggande är Daves tentor äntligen avklarade! Jag är så himla stolt över honom, och jätteglad för hans skull! Nu väntar bara x-antal flygtimmar, sen är han klar med hela pilot-utbildningen! Starkt jobbat!!! =)
Bilder kommer...
Nu ska här firas! =)

04 oktober 2010

30-års kris!

Jag vet att det verkar mer eller mindre omöjligt (nähä, men spela med ändå...)... men jag fyller 30 år i år!! Aaaarrrgh!! Hemska tanke... jag kommer inte vara tjugo-någonting längre!! Jag som knappt har vant mej vid att Dave har fyllt (och passerat) 30! Och nu är det redan min (o)tur.

Jag har ångest, panikattacker och det lutar åt en riktigt rejäl KRIS! Fram med botox, antirynkkrämer och restylan... -Give me!

Jag har ångest över att jag blir ännu ett steg vuxnare... hur det nu ska gå till... jag har panik över att jag snart kommer bli gammal, senil och pensionär... Men mest av allt så mår jag illa utav tanken på att jag kommer kanske aldrig hinna se och uppleva allt som jag vill... Alla länder, alla äventyr, alla utmaningar som bara väntar på att jag ska ta mej an dem... så mycket roligheter så lite tid!

Så jag tror jag håller stenhårt på min tradition att fylla 19 år. Det känns tryggast så... Varför ändra ett vinnande koncept?

03 oktober 2010

Lördag i Durban

Under lördagen var vi runt i Durban och fixade lite saker runt om i stan. Dels så skulle vi köpa malaria-tabletter tills vi ska till Krugerparken. Vissa apotek kräver recept från läkare (vilket så klart kostar extra pengar) men vissa ger ut tabletterna utan recept. Vi brukar köpa från apoteket vid "uShaka"´s shopping-gata, där de inte kräver recept.
Men igår när vi kom så sa tjejen att de kräver recept. *suck*
-"Jaha, men vi har köpt här förut utan recept", sa vi.
gick det bra..! Hahaha.
Folk här är aldrig omöjliga, och man ska verkligen inte ge sig med det första svar man får... =)


På väg hem... nästan framme...

Uppträdande på "uShaka"

Våran gatan; Ronan Road

På väg hem från Gateway... havet och himlen "flyter" nästan ihop...

01 oktober 2010

Tjatig...

Jag är lessen men jag måste tyvärr tjata lite om det fiiiina, härliga, varma vädret som vi har lyxen att ha!
Det har varit sköna 32 grader i skuggan hela dagen, och hittills så har våren varit helt fantastiskt fin! September -som brukar vara den sämsta månaden på året-, var i år riktigt, riktigt bra! Okej, till och med jag kan väl erkänna att det kunde kanske ha regnat liiiite mera. Men bara LITE i så fall... och absolut inte på dagtid!
Nu håller jag tummarna för att Oktober -som oxå kan ha ganska ostadigt väder- blir lika fin som September. Eller om man nu ska hålla på och önska sig saker, så önskar jag att Oktober blir stekande varm!! Jag lovar; jag kommer inte klaga!

Idag har vi bl.a fått tillbaka våran bil från verkstaden. Nu är den som ny! Härligt! Dessutom har jag varit hem till (svenska) Jenny och klippt hennes båda pojkar. De satt lika stilla som vanligt! =) Där träffade jag på en annan svensk tjej; Maria, som är en ny bekantskap för mej. Alltid kul att träffa nya, trevliga männsikor... och så klart extra kul att hon är svensk!

Nu väntar fredags-ölen på mej! =)